Villa

Kärravägen 69

Kärraborg anno 1932

Totalrenoverad villa med en interiör utöver det vanliga. Ett mycket personligt och hemtrevligt hem där man inte tummat på detaljerna. Bostaden andas exklusivitet blandat med historia och lät byggas av en fransk grevinna på 30-talet. Här bor du på ett högt läge med utsikt över havet och området. Hemmet erbjuder två plan bostadsyta, ateljé/uthyrningsdel och förrådsbyggnad med flera möjligheter. Villan ligger på en bergstomt i olika nivåer som skapar en fantastisk atmosfär. Idag används ytorna till odling, umgänge och vila. Utöver detta finns det en grusad uppfart och gräsmatta. Ett hem som passar lika bra som semesterboende eller permanentbostad för familjen då de kommer uppföras en ny skola i området. Villa Kärraborg är ett hem att längta till.

Kontakta oss för privat visning.
Varberg & Falkenbergs fastighetsbyrå
Anna Carlsson 0705 50 74 56

Med vackra järngrindar från 1910 som välkomnar och med en 100-årig stentrappa där blåregnets slingrande gröna breder ut sig som blommar med tusentals ljuslila blomklasar. Den ryska vinrankan med sin grova stam som ger rik skörd år från år och stockrosorna längs husknuten som ramar in.
Boningshuset har en tidsenlig stil. Stuckaturen i taket och kakelplattorna från Marocko på golvet. Ringklockan från England och den öppna spisen med grytan som står och puttrar och spisen AGA i köket som har fem ugnar med olika gradantal för olika ändamål.
Väggmålningen i ett av badrummen och i sovrummet ger en känsla om en svunnen tid vilket vi också ville återspegla.
Kakelugnen i sovrummet räddades från en diplomatvilla som skulle rivas och som sedan visades att just den kakelugnen med det mönstret fanns det bara en av. Det gröna lugna biblioteket med havsutsikt och balkongen med fantastisk vy över havet. En väl tilltagen tomt med odlingsmöjligheter och plats för stora utemöbler.
Villan har renoverats med inspiration från historien om huset och lät det visa sig i både konstruktion och interiör. Varje rum har sin historia och ett namn för butlerklockorna i hallen.
Den Intilliggande ateljén med kök, sovrum och dusch och toalett, och det rymliga gårdshuset med värmepump som man kan göra om till ett boende.
Grundtanken har varit att bevara känslan från 1930-talet rakt igenom hela renoveringen. Historien om Grevinnan skulle få göra sig påmind och finnas kvar i detaljer och arkitektur, och allt eftersom idéerna gav form allt mer insåg jag att tidens epoker måste få återspeglas. Varje rum skulle få sin unika känsla av svunnen tid från olika länder. Det gav utlopp för både kreativitet och design. Grevinnans gamla byggritning som de tidigare ägarna sparat har inspirerat de nuvarande ägarna oerhört.
Huset har krävt en totalrenovering. Allt från nytt värmesystem, tilläggsisolering, byta bjälklag till att riva alla väggar invändigt och som till slut bara blev ett skal kvar.
Kontraster har varit viktig i renoveringen och inspirationskällan är art deco, jugend och art noveau med föremål i autentisk 20-30 tal och möbler i liknande stil. En orädd blandning i en form- och färgmässig kontext. Som att kastas tillbaka i tiden och samtidigt vara i nutid. Det är något som går förlorat i ett hem om man bara inreder med nytt. Resor runt om i världen har också varit en stor inspirationskälla.

Boarea

166 kvm

Rum

6 rok

Pris

9 995 000 kr

Fakta och dokument

Fastighetsbeteckning
Torpa-Kärra 6:39

Adress
Kärravägen 69

Kommun
Varberg

Kommunalskatt
31,988 %

Byggnadstyp
2-plansvilla med källardel

Byggnadsår
1932

Rumsbeskrivning

En stentrappa leder dig upp till entréhallen. Här möts du av ett vackert klinkergolv från Marocko, platsbyggd förvaring och fina antika detaljer. Från hallen nås badrum, kök/sällskapsrum och övervåning.

Köket är specialbyggt och anpassat i stil till husets ålder vilket blir tydligt i val av inredning och maskinell utrustning såsom AGA-spis, dubbel kyl/frys samt blandare och handfat från Gyllenhaks byggnadsvård och Sekelskifte. I anslutning till köket finns matplats och sällskapsdel som idag är möblerad med soffgrupp. En öppen planlösning som bjuder in till umgänge.

Badrummet är väl genomtänkt med behaglig grön färg på väggar, golv och badkar behandlad med Microcement. Högspolande toalett/handfat från Sekelskifte och blandare i dusch och badkar från Gyllanhaks byggnadsvård ger en känsla av lyx. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare. De är från märket Gorenje.

Via trappa från hallen tar du dig upp till övre plan och den privata avdelningen. Det första du möts av är utgång till balkong med underbar havsutsikt och ett bibliotek i en härlig grön kulör. Vidare in kommer stora sovrummet med kakelugn och plats för stor säng. Detta fungerar även som allrum. Ytterligare finns två rum som idag används som walk in closet men går lika bra som sovrum eller kontor. Utöver detta finns stort badrum med interiör från Vida. Blandare från Gyllenhaks byggnadsvård och platsbyggd bänk som Designwork gjort.

Via separat ingång kommer du till ateljén som idag används som kontor. Här finns kök, bad och sovdel. En perfekt extrayta för privat bruk eller som uthyrningslägenhet. Utöver detta finns det ytterligare en byggnad som går att inreda till extralägenhet.

Runtom huset finns flera sällskapsytor för alla behov. Njut av solen i en solsäng eller ta en kopp kaffe i skuggan under pergolan. På tomten finns även pallkragar för den odlingsintresserade och stor uppfart för flera bilar.

Närområde

Populära Kärra med sina fantastiska bad från både sandstränder och klippor. Här finns blandad bostadsbebyggelse för både fritids- och permanentbruk. Vid Fridas restaurang finns vacker sandstrand.

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare Anna Carlsson
Fastighetsmäklare
070-5507456
anna@vffab.se
Extra kontaktperson Anders Carlsson
Fastighetsmäklare
070-5684200
anders@vffab.se

Intresseanmälan

Är du intresserad av Kärravägen 69?
Var vänlig kontakta oss genom formuläret nedan.

Visningsanmälan