Villa

Igeldammsvägen 10

Varmt välkomna till denna otroligt charmiga och välskötta sekelskiftesvilla i Falkenbergs centrum. Tidstypiska attribut så som rum i fil, fiskbensparkett, flertal eldstäder, serveringskök, stora sociala ytor och ett platsbyggt Himlekök. Huset har förvaltats väl och genomgått omfattande renoveringar under årens lopp. Här finns bevarade originaldetaljer och stor hänsyn har tagits till husets själ.

Boningshuset som förmodligen är byggt under sent 1800-tal låg från början i hörnet av Rådhustorget och rullades bort på timmerstockar i slutet av 1950-talet för att bereda plats åt kommunen när Kuben skulle byggas åt tjänstemännen.

Här erbjuds du som köpare en välbevarad och välskött villa med karaktär och en lummig, uppväxt och skyddad trädgård bara några minuters promenad från Falkenbergs innerstad. Huset har ett flertal väl tilltagna sociala ytor, ett modernt platsbyggt Himlekök med fungerande vedspis, serveringskök i anslutning till matsalen, 3-4 sovrum, kakelugn och insatskamin samt ett flertal badrum och toaletter.

I husets källare finner du det moderna, uppdaterade värmesystemet i pannrummet, ett pentry med anslutande badrum, stort garage och diverse förrådsutrymmen.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information. Huset är besiktigat av Anticimex med säljarförsäkring och hela protokollet finns att ta del av som bilaga. Anmälan till visning görs på mäklarens hemsida.
Vi ses på visning!

Boarea

240 kvm

Rum

7 rok

Pris

4 500 000 kr

Fakta och dokument

Fastighetsbeteckning
Hemmansägaren 7

Adress
Igeldammsvägen 10

Kommun
Falkenberg

Kommunalskatt
32,758 %

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare

Byggnadsår
1880-talet

Rumsbeskrivning

Genom huvudentrén i form av den charmiga, inglasade, verandan kommer vi in till boningshusets entréhall. Här möts vi av en vacker trappa och en eldstad. Från entrén nås både kök, vardagsrum och här finns även gäst-WC.

Entréplan stoltserar med sina stora sociala rum i fil och inredningsmässigt är möjligheterna många. Vardagsrum, finrum och matsal löper utmed bostadshusets långsida mot gatan. Mot trädgården finner vi serveringskök i anslutning till matsal och ett platsbyggt Himlekök med fungerande vedspis. I det fullutrustade, stilrena köket i ljusgrått med massiva fronter finns fina arbetsytor och gott om ljusinsläpp. Från kök nås källarplan via trappa. Även köket har en ytterdörr mot baksidan.

Från entréhallen nås det, mer privata, övre planet med ett flertal sovrum, vardagsrum och badrum. Här finns en fungerande kakelugn i ett av sovrummen. Även här väl tilltagna storlekar på rummen och gott om förvaring i form av klädkammare/kattvind.

I källare finner du modernt pannrum som rymmer den nya luft/vattenvärmepumpen, ett pentry med badrum, förrådsutrymmen och ett tilltaget garage med plats för bil.

I den uppväxta och lummiga trädgården omgärdad av både staket och en avenbokshäck får man en lugn baksida mitt i centrum. Välskött gräsmatta och gott om plats för utemöbler och uteplatser. Här finns även en garage/förrådsbyggnad för trädgårdsredskap och bil.

Dokument

Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare Samuel Olsson
Fastighetsmäklare
070-221 40 07
samuel@vffab.se
Extra kontaktperson Anders Carlsson
Fastighetsmäklare
070-5684200
anders@vffab.se

Intresseanmälan

Är du intresserad av Igeldammsvägen 10?
Var vänlig kontakta oss genom formuläret nedan.

Visningsanmälan